استاد عزیز از تدریس عالیتون و توضیحات دقیق و شفافتون خیلی ممنونم
آموزش طراحی سیستم (System Design) | پروژه محور و از مقدماتی تا پیشرفته
برنامه نویسی و مهندسی نرم افزار، یک دنیای گسترده و عظیم است. برخی از افرادی که تازه به دنیا قدم گذاشته اند، برنامه نویسی و تولید نرم افزار را فقط در کد نویسی و طراحی نهایی می بینند، اما این دنیا دارای مباحثی فراتر از کد نویسی می باشد که برای تبدیل شدن به یک مهندس نرم افزار حرفه ای به آنها نیازمند هستید. یکی از گام های اساسی برای کسب موفقیت و تبدیل شدن به یک فرد موفق و حرفه ای در این حوزه، یادگیری صفر تا صد طراحی سیستم می باشد.
آیا تابحال به شرکت های بزرگی مانند، اپل، گوگل، آمازون و فیسبوک فکر کرده اید که چگونه تعداد بسیار بالایی از درخواست های کاربران در سرتاسر جهان به درستی مدیریت می شود؟ راز موفقیت این شرکت ها، در طراحی سیستم های مقیاس پذیر و قدرتمند است.
ما در آکادمی برنامه نویسی کدیاد، دوره آموزش طراحی سیستم مقدماتی تا پیشرفته پروژه محور را برای شما عزیزان طراحی و منتشر کردیم تا بتوانید به آسانی این مهارت را صفر تا صد فرا گیرید و با دیگر برنامه نویس ها تمایز پیدا کنید.
در ادامه به معرفی طراحی سیستم و این دوره خارق العاده می پردازیم.
طراحی سیستم چیست؟
در بسیاری از مواقع که ما به عنوان یک برنامه نویس در حال تولید نرم افزار هستیم، بیشتر اوقات به نتیجه نهایی بیشتر از هر چیزی اهمیت می دهیم و شاید اصول طراحی یک سیستم بی نقص و درست را جدی نگیریم. اگر برنامه کاربردی ما از یک سیستم مقیاس پذیر و قدرتمند پیروی نکند، احتمال وقوع بسیاری از مشکلات در برنامه بالا می رود. اگر بخواهیم طراحی سیستم را به زبان ساده تعریف کنیم، می توان گفت که طراحی سیستم به فرایندی گفته می شود که در آن ساختار و معماری کلی نرم افزار را به طوری طراحی می کنیم که اول بهینه و کارآمد باشد و دوم مقیاس پذیر و قابل گسترش باشد.
هدف اصلی دوره آموزش طراحی سیستم پروژه محور
یک دوره آموزشی خوب باید هدفمند و پر از نکات کاربردی باشد تا بتواند با انتقال آن ها، یک دانشجوی متخصص در زمینه مورد نظر خلق کند. بر این اساس ما در آکادمی برنامه نویسی کدیاد، دوره آموزش مقدماتی تا پیشرفته طراحی سیستم آن هم به صورت پروژه محور را طراحی کردیم تا با معرفی و آموزش این مهارت کاربردی و ضروری در تولید نرم افزار را در کنار یکدیگر فرا گیریم.
پس از گذراندن این دوره جذاب و کاربردی، شما دانشجویان عزیز قادر به رعایت استاندارد ها و استفاده از بروز ترین متد های روز دنیای برنامه نویسی برای طراحی سیستم های قدرتمند خواهید بود.
اهمیت طراحی سیستم در دنیای برنامه نویسی
درک کردن مفهوم طراحی سیستم می تواند برای برخی از افراد کمی سخت و دشوار باشد. یادگیری این مهارت در توسعه نرم افزار به شما عزیزان این کمک را میکند تا بتوانید برنامه هایی توسعه دهید که رفع مشکل در آن ها به آسانی قابل انجام باشد و از ویژگی های زیر پیروی کند.
برخی از اهمیت ها و ویژگی های یک طراحی سیستم خوب عبارت اند از :
- مقیاس پذیر و قابل گسترش : با این ویژگی، نرم افزار شما توانایی پاسخ دهی بدون مشکل به تعداد زیادی از درخواست های کاربران را دارد و به آسانی قابل گسترش است.
- پایدار و مقاوم : با این ویژگی، زمانی که سیستم شما با مشکل مواجه شد، به آسانی می توانید مشکل را حل کنید.
- بهینه و کارآمد : با کمک این ویژگی، سیستم ها در مصرف منابع صرفه جویی می کنند و با فعالیت بهینه باعث کاهش هزینه ها خواهند شد.
معرفی دوره آموزش طراحی سیستم پروژه محور
همه تلاش های ما در این دوره آموزشی کامل و جامع برای شما، بر این باور بوده است تا بتوانیم با اشتراک گذاری تجربه های ناب و محتوای با کیفیت به شما عزیزان این الگوهای شگفت انگیز را آموزش دهیم. شما به عنوان یک برنامه نویس برای قدم برداشتن به سمت تبدیل شدن به یک فرد متخصص و حرفه ای، نیازمند یادگیری این مهارت جذاب و رعایت کردن آن ها در پروژه های خود هستید.
بیایید تا نگاهی به مراحل آموزش طراحی سیستم مقدماتی تا پیشرفته بیندازیم:
- مبانی و مقدمات طراحی سیستم
- اصول مقیاس پذیری و تعادل بار
- معماری های مختلف سیستم
- مدیریت داده ها و ارتباطات
- قابلیت دسترسی و پایداری سیستم ها
- سیستم های توزیع شده و الگوریتم ها
- طراحی معماری حرفه ای
- بهینه سازی عملکرد و هزینه ها
- امنیت در طراحی سیستم
- اصول اصلی و حرفه ای نرم افزار
- بررسی معماری های پیشرفته
- پروژه اصلی (طراحی سیستم اپلیکیشن های مدرن)
دانشجویان عزیز با ثبت نام در این دوره جذاب، یک گام بسیار بزرگ در مسیر حرفه ای خود بر دارید و همچنین با پروژه های عملی رزومه خود را تکمیل کنید.
چرا شما به مهارت طراحی سیستم نیاز دارید؟
شاید سوالی که در حال حاضر ذهن شما را به خود درگیر کرده باشد این باشد که یادگیری مهارت طراحی سیستم باعث چه چیزی می شود و اصلا چرا ما به این مهارت نیاز داریم؟ جواب این سوال را می توان به در نظر گرفتن موارد زیر به درستی پاسخ داد. ما مهارت طراحی سیستم را یاد می گیریم به دلایلی مانند :
- افزایش فرصت های شغلی : امروزه بسیاری از شرکت ها به دنبال افراد خبره در مهارت طراحی سیستم میگردند تا بتوانند سیستم خود را به بهترین نحوه ممکن طراحی کنند.
- حل مشکلات پیچیده : با دانش طراحی سیستم، شما قادر به حل مشکلات پیچیده در هر پروژه و سیستمی خواهید بود و به عنوان کلید یک تیم بزرگ شناخته خواهید شد.
- آینده نگری در توسعه نرم افزار : زمانی که شما در ابتدا سیستم نرم افزار خود را به درستی طراحی کرده باشید از مشکلات ناگهانی آن هم در آینده جلوگیری خواهید کرد و این امکان را به شما می دهد تا بدون هیچ دردسری سیستم خود را بروزرسانی کنید.
- اعتماد به نفس در پروژه های بزرگ : با یادگیری مهارت طراحی سیستم، شما به آسانی می توانید در پروژه های بزرگ مشارکت داشته باشید و خیالتان از پایداری و قدرت سیستمتان در آینده هم راحت باشد.
مخاطبین دوره آموزش طراحی سیستم پروژه محور چه کسانی هستند؟
دوره جذاب، آموزش طراحی سیستم مقدماتی تا پیشرفته بصورت پروژه محور، برای همه برنامه نویسان و توسعه دهندگان نرم افزار مناسب و ضروری می باشد. ما در آکادمی برنامه نویسی کدیاد دوره آموزشی طراحی سیستم مقدماتی تا پیشرفته را به همه عزیزانی که به این حوزه و این مهارت علاقه مند هستند، پیشنهاد می کنیم. شما دانشجویان عزیز با گذراندن این دوره پروژه محور جذاب و پر از نکته، به مرحله جدیدی از توسعه نرم افزار وارد خواهید شد.
پیش نیاز های اصلی دوره آموزش طراحی سیستم
یکی از معیار های بسیار مهمی که قبل از خرید هر دوره ای، مشاهده پیش نیاز های آن دوره می باشد. رعایت پیش نیاز ها، به شما کمک میکند تا بتوانید در روند آموزش، سرعت بسیار خوبی داشته باشید و مفاهیم را بهتر درک کنید. دوره طراحی سیستم مقدماتی تا پیشرفته پیش نیاز خاصی ندارد و تنها پیش نیاز آن را می توان علاقه و شوق یادگیری برای طراحی انواع سیستم ها دانست. همه علاقه مندان به حوزه طراحی سیستم می توانند در این دوره جذاب شرکت کنند.
ویژگی های اصلی دوره آموزش طراحی سیستم پروژه محور
ویژگی های جذاب یک دوره، باعث افزایش سرعت و کیفیت روند آموزش دانشجویان خواهد شد. به همین دلیل ما در این دوره جذاب از آکادمی کدیاد، شاهد ویژگی های جذابی هستیم. اولین ویژگی که در این دوره شاهد آن هستیم، آموزش جامع و کامل آن هم به صورت مقدماتی و پیشرفته برای یادگیری صفر تا صد طراحی سیستم هستیم و در کنار آن، پروژه محور بودن دوره باعث تثبیت بیشتر مفاهیم برای دانشجویان دوره خواهد بود. در فصل آخر ما یک پروژه حرفه ای را با همدیگر توسعه خواهیم داد و تمام مفاهیم طراحی سیستم را در آن بکار خواهیم برد
سرفصل های دوره
آشنایی با اجزای اصلی سیستم کامپیوتر
آشنایی با سرور (Server) و انواع آن
آشنایی با هاست (Host) و انواع آن
آشنایی با مفهوم کلی معماری نرم افزار
آشنایی با مفاهیم و کاربرد IP و Port
آشنایی با کاربرد Domain Name System
آشنایی با مفهوم API
تاریخچه معماری نرم افزار های سرویس گرا
آشنایی با معماری های Microservice و Monolithic
نقش API Gateway در Microservices
کار با نرم افزار Visio و آشنایی با مفهوم و کاربرد Load Balancer
بررسی تفاوت API Gateway و Load Balancer در سناریو یک سیستم فروشگاهی
آشنایی با انواع Load Balancer در مدل OSI
درک مفهوم و تفاوت مقیاس پذیری افقی و مقیاس پذیری عمودی
آشنایی با معماری Event-Driven و Synchronous
تفاوت Pub/Sub و Queue در معماری
بررسی کاربرد صف ها در معماری یک سیستم فروشگاهی مشابه دیجیکالا
آشنایی با مفهوم Streaming
آشنایی با کاربرد Streaming در طراحی سیستم مشابه تاکسیرانی اسنپ
آشنایی با مفهوم Schema
مفهوم پایگاه داده و بررسی پایگاه داده SQL
داستان مهاجرت نتفلیکس از SQL به NOSQL (پادکست)
آشنایی و بررسی تفاوت NO SQL
انواع روش های ذخیره سازی در پایگاه های داده NO SQL
بررسی سناریو های مختلف برای انتخاب پایگاه داده
آشنایی با WebSocket و بررسی تفاوت ها با HTTP
آشنایی با مفهوم Caching و انواع آن از نظر محل ذخیره سازی
آشنایی با انواع استراتژی های Caching
آشنایی با مفهوم Availability یا دسترسی در سیستم
آشنایی با مفهوم Redundancy در High availability
تفاوت و شباهت های مفاهیم High availability و Fault Tolerance و Scalability
مفهوم و تفاوت سیستم های توزیع شده و متمرکز
آشنایی با مفهوم هشینگ (hashing) و کاربرد آن در طراحی سیستم
کاربرد hashing در توزیع باز (load balancing)
چالش ها و مشکلات Hashing در توزیع بار
آشنایی با الگوریتم Consistent Hashing
آشنایی اولیه با Data Sharding
آشنایی با مفهوم RTO و RFO
آشنایی با استراتژی های Disaster Recovery
بررسی استراتژی های Backup and Restore و Pilot Light
پیشنیاز های دوره چه چیزهایی هستند؟
- آشنایی با کامپیوتر
نظرات دانشجویان
محسن سرابی |
دانشجوی دوره آموزش طراحی سیستم (System Design) | پروژه محور و از مقدماتی تا پیشرفته
مدرس دوره
محمد هاشمی
چهار ساله که تو حوزه برنامه نویسی و IT بعنوان مدرس , مشاور و کارشناس فعالیت میکنم … و تخصص اصلیم برنامه نویسی وب مبتی بر کتابخانه های جاوااسکریپت هست
سوالات متداول
به زبان ساده، طراحی سیستم در برنامه نویسی و تولید نرم افزار به ما کمک می کند تا برنامه هایی با مقیاس پذیری بالا و رفع سریع مشکل بسازیم و از استاندارد های اصلی تولید نرم افزار پیروی کنیم.
پیش نیاز اصلی این دوره تنها داشتن علاقه و شور یادگیری برای این مهارت جذاب می باشد.
مزیتی که این دوره را نسبت به دوره های دیگر متمایز می کند، این است که مفاهیم در این دوره به سادگی بیان شده است و مدرس دوره تجربه های ناب خود در زمینه طراحی سیستم ها با دانشجویان عزیز به اشتراک گذاشته است.
این دوره آموزشی جامع و پرکاربرد، برای برنامه نویسانی که به دنبال افزایش مهارت خود هستند و دانشجویان و علاقمندان به حوزه برنامهنویسی و طراحی سیستم که میخواهند اصول این مهارت را یاد بگیرند و همچنین برای توسعهدهندگانی که میخواهند نرمافزارهای خود را به شکلی کارآمدتر و پایدار تر طراحی کنند بسیار مناسب است.